skip to Main Content

Så hittar du rätt hundbur till din hund

Så Hittar Du Rätt Hundbur Till Din Hund

De flesta hundägare vet att det finns en hel del tillfällen när hunden behöver transporteras i bilen till och från sommarstugan eller på väg till ett veterinärbesök. Det låter enkelt att strunta i en hundbur och låta hunden åka fritt i baksätet istället. Läs mer här om hur du hittar rätt hundbur och regler för hund i bil.

Zoo.se

Du behöver inte leta längre. Zoo.se har allt du behöver och här kan du hitta rätt hundbur till din hund. Sortimentet är stort och du hittar krocksäkra hundburar och transportväskor för hundar i varierande storlek. För att hitta rätt bur bör du mäta hundens längd när den står upp och det gör du från svans till nos. Multiplicera talet med 1,10. Du behöver också veta hur bred hunden är och för att ta reda på det mäter du bröstets längd. Detta mått multiplicerar du med 2,5 för att hunden ska kunna ligga ner i buren om den vill. Mät också hur hög hunden är för att få reda på vilken höjd buren du behöver köpa ska ha. Mer information om mått och regler för hundburar hittar du hos Jordbruksverket.

Säker transport

Som ägare har du ansvar för hundens hälsa och i det ansvaret ingår att se till att hunden kan åka tryggt i bilen. Det är dessutom ett regelbrott att låta hunden åka lös i bilen, oavsett om den sitter i framsätet, baksätet eller i bakluckan. För att hunden ska kunna åka säkert och du som ägare ska kunna följa regelverket behöver du tillgång till en hundbur, transportväska eller sele. Allt du behöver hittar du på Zoo.se. Du kan också investera i ett lastgaller som monteras i bakluckan. Detta måste naturligtvis också vara krocksäkert och godkänt. Med ett lastgaller får hunden gott om plats i bilen.

Back To Top
Sök
Total