skip to Main Content

Försäkra hunden rätt

Försäkra Hunden Rätt

Att försäkra hunden rätt är ett beslut som kan handla om liv eller död om något vill sig illa. Det är viktigt att inte bara teckna första bästa försäkring utan att läsa igenom villkoren. Beslutet att försäkra en hund är något man bör ta tidigt och efter god efterforskning. Eftersom det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter i villkoren ska vi här gå igenom några viktiga punkter för att göra valet av hundförsäkring lite enklare.

Försäkra efter ras

Hos försäkringsbolaget https://www.lassie.co/ finns hundförsäkringar för alla raser. Vilken ras man ska försäkra kan påverka priset, men även behovet av försäkring. Vissa raser har kända fel, såsom mopsar med andningsproblem och andra kända fall. Gör ordentlig efterforskning om rasen innan du köper hund och tecknar en försäkring för att kunna vara väl förberedd om vård behövs i framtiden.

Självrisk, hur fungerar det?

Det är inte alla som har full koll på hur självrisk fungerar och det är ingenting att skämmas över. Hos https://www.lassie.co/ delas självrisken upp i två delar med flera olika val. Självrisk är den summa man betalar på en veterinärräkning innan försäkringsbolaget går in och börjar ersätta. Valen för självrisk hos https://www.lassie.co/ är dels hur stor den rörliga delen ska vara, från 15 % till 25 %. Man får sedan själv välja den fasta kostnaden för självrisk från 0 till 3500 kronor. Ju högre självrisk desto mindre blir månadspremien och vice versa.

Rätt skydd när det gäller

De som någon gång behövt besöka en veterinärklinik med en skadad hund vet hur snabbt priset kan stiga. Det är inte ovanligt att behöva betala upp mot 100 000 kronor för ett veterinärbesök med övernattning och operation. Även mindre undersökningar och behandlingar går snabbt upp i tiotusentals kronor. Om försäkringspremien känns hög är det alltså viktigt att ha detta i åtanke. Om något skulle hända med djuret kan det bli en fråga om avlivning eller att ta ett lån om man glömt försäkra hunden. Det är inte många som vill eller vågar ta den risken utan istället väljer man att ansvarsfullt teckna en bra försäkring för sitt älskade husdjur.

Försäkra andra djur

Hundar och större djur är de som ofta drar på sig höga veterinärkostnader och därför de vanligaste djuren att försäkra. Försäkringsbolaget https://www.lassie.co/ erbjuder även kattförsäkring till förmånliga priser eftersom även en katt kan skadas och behöva akut veterinärvård. Välj tryggheten och försäkra djuren från grunden för att slippa ta ett tråkigt beslut på grund av höga kostnader en dag.

Back To Top
Sök
Total