skip to Main Content

Saker du måste ha hemma när du skaffar valp

Saker Du Måste Ha Hemma När Du Skaffar Valp

Att köpa en valp är en stor upplevelse och är det första valpen är det inte ovanligt att vara nervös. För att hunden ska få den allra bästa starten finns det en del saker du behöver köpa. Det går att köpa allt du behöver i en djurbutik online. Förutom att se till att ha alla saker hemma är det viktigt att hunden bemöts på rätt sätt.

Lista med saker du behöver ha till valpen

När du köper saker till din valp är det bra att satsa på lite tåligare varianter. Hos en djurbutik hittar du valptåliga leksaker. Förutom leksaker behöver hunden:

  • Slitstark vattenskål och matskål, valpar kan vara lite klumpiga så skålarna bör vara stabila.
  • Välj gärna sele som sitter mjukt med ett koppel för valpar, glöm inte bajspåsar.
  • En skön hundsäng i ett material som tål både olyckor och valptänder. Valpar sover mycket och behöver en lugn plats att vila på.
  • Hundmat, prata gärna med uppfödaren om vilken mat valpen ska äta. Att byta foder snabbt kan göra att valpen får problem med magen.
  • Tuggleksaker som är anpassade för hundvalpar. Missar du detta kommer valpen garanterat testa tänderna på andra saker i hemmet.

Det är även bra att ha leksaker på lager när hunden ska tränas på att vara ensam, vilket är bra att börja med när den vant sig vid nya hemmet.

Möt hundvalpen med omtänksamhet

Att hitta rätt hundvalp kan vara en utmaning och det gäller att ha tålamod. Trycket på uppfödare är stort då det blir allt populärare att skaffa sig en fyrbent familjemedlem. Tänk på att låta valpen vila de första dagarna, vänta gärna med att låta vänner och bekanta hälsa på minst ett par dagar.

Många skaffar hund inför sommarsemestern. Tänk på att om det är sommar så var försiktig utomhus med lek. Det kan vara stressade och riskerar att hunden blir överstressad av för mycket stimuli.

Back To Top
Sök
Total