skip to Main Content

Hund i lägenhet

Hund I Lägenhet

Att bo med hund i en lägenhet kan vara en utmaning ibland. Man måste komma ihåg att stora hundar behöver mycket utrymme för att de ska må bra. Om man bor med dem i mindre lägenheter så måste man komma ihåg att gå flera långa promenader med dem varje dag. Och även om det är fantastiskt mysigt att ha en hund hemma i lägenheten så blir det otroligt smutsigt mycket snabbare än när man inte har en hund. Eftersom man går ut och går och sedan kommer tillbaka till lägenheten drar de med sig smuts, grus och annat in i hemmet.

När man bor med en hund i en lägenhet så kan det vara skönt att kunna köra ut på landet lite då och då. På helgen skulle man till exempel kunna ta med sig sin lilla eller stora fyrbenta vän till naturen så att denna får springa av sig. Om man har en småbil eller en större modell spelar inte så stor roll om det inte är så att man har en väldigt stor hund som behöver mycket utrymme i bilen. En hundbur i bilen är en bra säkerhetsåtgärd om det är så att man krockar.

Två glada hundar i naturen

Att hunden får komma ut i naturen och rastas är väldigt viktigt. Det är precis lika viktigt som att låta hunden träffa andra hundar. Man bör lära dem när de är valpar att leka med andra hundar, jaga föremål som man kastar åt dem som bollar eller pinnar, att springa fritt i naturen men komma till en så fort man kallar på dem och så vidare.

Socialisera din hund

Om man inte låter hunden leka med andra hundar när den är liten så är det lätt hänt att hunden blir asocial. Detta kan i värsta fall leda till att hunden även blir rädd för andra hundar och då kan den även gå till attack om den känner sig hotad. Det här kan hända även om en annan hund endast vill leka, men din hund kommer uppfatta det som ett hot eftersom den inte känner till andra hundars beteende.

Hundar som leker

Precis som att det är viktigt för en hund att få leka med andra hundar så kan de blir mer lyckliga av att få vara ute och leka i skogen. Det finns många spännande dofter i skogen som de inte känner när de är i parken i stan.

Om man har en hund men inte är helt säker på hur man ska ta hand om den på bästa sätt så kan det vara ett klokt alternativ att söka upp en kennelklubb att gå med i. på Svenska Kennelklubbens hemsida kan man hitta klubbar som ligger nära där man bor. Man kan även läsa om lite olika tips och trix samt vad andra hundägare går och funderar på. Kolla in deras hemsida redan idag och få kontakt med andra som är lika intresserade av hundar som du är!

Back To Top
Sök
Total