skip to Main Content

Hitta hundförsäkring

Hitta Hundförsäkring

När man har skaffat sig en valp eller vuxen hund gäller det att se till att skaffa sig en bra hundförsäkring. Detta för att undvika att hamna på fattighuset när det är dags att söka upp en veterinär om olyckan skulle vara framme eller i ett annat ärende. Därför kan det vara bra att ha en försäkring som täcker de extra utgifter man har för sin nya familjemedlem.

Då gäller det att se till att jämför de olika hundförsäkringar som försäkringsbolagen erbjuder sina hundägare. Det är ganska lätt att göra jämförelser mellan bolagen och hittar dem lika lätt som när man letar efter ett ställe att låna pengar hos, som ett låneinstitut eller en bank. All denna information finns numera online och man kan även ansöka på nätet.

Vad ska jämföras?

För att få reda på vad försäkringen för hunden egentligen kommer att kosta, är det tre till fyra olika saker som man bör jämföra. Det är:

  • Priset
  • Försäkringsbeloppet
  • Självrisken
  • Rabatt som man kan få

Vill man gå ännu djupare i försäkringsträsket kan man gå in och läsa det finstilta som varje försäkringsbolag har, för att verkligen få reda på vilket bolag som blir bäst för ens hund.

Att tänka på

Det finns vissa saker som man också bör tänka på innan valet ska göras. Det är att man utgår från vilken ras man har, stor eller liten hund. För vissa raser har sjukdomar och andra saker som kan påverka försäkringen eller som man kan försäkra sig mot. Detta gäller också vid storleken på hunden, för blir hunden stor kommer den förmodligen få problem med höfter och leder, medans en liten hund kanske kommer få problem med sin tandhälsa.

Typer av försäkringar

Det finns olika typer av försäkringar som man kan välja för sin familjemedlem och dessa är:

  • Veterinärvårdsförsäkring och innebär att den kommer att täcka eventuella kostnader i samband med veterinärvård.
  • Tilläggsförsäkring täcker kostnaderna om hunden skulle behöva medicin, rehab och om den skulle avlida.
  • Professionella hundar är en försäkring för hundar som tävlar, jagar eller på annat sätt är aktiva. Försäkringen täcker också uppfödning av valpar och gör att tiken är försäkrad.

Villkor och regler eller rent av namnet på hundförsäkringen kan skilja sig något åt mellan Sveriges alla försäkringsbolag som det går att välja mellan.

Innan man bestämmer sig

Innan det är dags att bestämma sig för vilken försäkring det blir, bör man ställa sig några frågor och se till att få svar på dessa.

Frågorna är:

  • Vad ingår det i försäkringen om hunden skulle bli sjuk och vilka sjukdomar är inkluderade?
  • Vad kostar försäkringen varje månad och vad går självrisken på?
  • Behövs det någon form av tilläggs- eller livförsäkring?

Har man svaren på de frågorna, blir det betydligt lättare att kunna välja en bra försäkring som man känner sig nöjd med, men framför allt som är trygg och säker för hunden.

Back To Top
Sök
Total