skip to Main Content

Hundens hälsa och skötsel

Hundens Hälsa Och Skötsel

 

Precis som en människa behöver hunden vård varje dag för att må bra. Många vet att en hund måste aktiveras men den psykiska hälsan är minst lika viktig. En hund som inte får tillräckligt med promenader, motion eller stimulans kan bli stressad och aggressiv. Hunden behöver också bra mat för att må bra. Ett tips är att ta kontakt med en välsorterad foderbutik som kan ge rasspecifika råd kring vilken mat som passar hundens ras och ålder.

En hundsäng kan också vara en god investering och på det sättet får hunden en egen vrå att dra sig tillbaka till när den vill vila eller bara vara ifred en stund. Generella råd kring pälsvård kan vara att ta reda på vilken sorts päls hunden har. Hundar med kort päls kräver inte så mycket arbete medan hundar med längre päls kan behöva trimmas. Oavsett pälsens längd behöver hundar badas och borstas regelbundet. Klorna måste klippas och det finns till och med tandborstar för att sköta tänderna.

Många hundägare väljer också att skaffa en bra försäkring till sina hundar. Hunden kan på så sätt även få akut veterinärvård utan att det blir alldeles för kostsamt om olyckan skulle vara framme.

Back To Top
Sök
Total